sâmbătă, 27 iunie 2015

Arta, frumusete si ambitie

   

   Acum aproximativ un an, ma aflam intr-o rascruce privind cariera mea profesionala. Multa lume crede ca job-ul meu presupune doar stat pe scaun ai bani multi. Insa nu este asa, stress-ul fiind foarte mare iar salariul fiind unul un pic mai mare decat salariul minim pe economie, am început sa caut o meserie noua. Imi doream o meserie care sa ma atraga, stimuleze si mai putin stresantă. Fiind o persoana care ii place sa creeze, atunci cand timpul imi permite, bijuterii handemade, m-am orientat catre o meserie care pe langa munca propriu zisa sa ma stimuleze artistic.
   In cautarile mele on-line am descoperit, pur intamplator, adevarate opere de arta realizate pe unghii. Datorita acestor opere de arta, dar si a curiozitatii extreme, am pornit in cautarea de informatii cat mai amanuntite si explicite.
   Astfel am aflat ca aceste fete nu sunt simple manichiuriste, ci meseria lor se numeste stilist protezist unghii. Dar nu m-am oprit aici, am continuat să caut carți, articole on-line si clipuri video de unde sa aflu cat mai multe secrete.
   De comun acord cu sotul meu, am achizitionat un kit de start, incercand sa pun in practica tot ceea ce citisem si vazusem pe internet. Insa asa cum se întâmpla la inceput, calculele de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, astfel ca tot ceea ce am reusit sa imi fac au fost 10 unghii foarte groase care au picat după 2 zile :)
   Am constatat pe propria piele ca meseria de stilist protezist unghii nu se invata peste noapte, ca iti trebuie multa rabdare, practica, munca si perfectionare permanenta pentru a deveni bun in aceasta meserie.   Odata ce am constientizat aceaste "mici" amanunte, urmatoarea decizie a fost să caut o scoala, unde sa invat noțiunile de baza dar care să imi ofere si o diploma recunoscuta, pentru o posibilitate de angajare, in cazul in care postul meu actual s-ar restructura.
    Dar aceasta este un subiect pentru un viitor articol.

         Cu drag Georgeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu